Elkapták a zsaroló drogdílereket

Zsarolással gyanúsítják azt a házaspárt, amelynek tagjait múlt pénteken fogta el a dunaújvárosi rendőrség és a megyei kapitányság Ercsiben - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel.

Németh-Kész Mónika tájékoztatása szerint november közepén tett feljelentést egy fiatal ercsi nő. A feljelentő kábítószer-fogyasztó, és előfordult, hogy hitelbe vásárolt a házaspártól drogot, azonban később sem tudott fizetni.

A férfi és felesége megfenyegették a nőt, hogy megverik és felakasztják, ha nem fizet, illetve fizetéskor kamatot számoltak fel neki. A házaspárt akkor fogták el, amikor a feljelentő a következő részletet fizette ki egy előre megbeszélt helyszínen.

A dunaújvárosi nyomozók mindkettejüket gyanúsítottként hallgatták ki súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett miatt. A férfit emellett visszaélés kábítószerrel bűntett megalapozott gyanújával is vádolják.

A Székesfehérvári Városi Bíróság múlt vasárnap úgy döntött, hogy a 29 éves bűntett előéletű ercsi férfit előzetes letartóztatásba helyezi, míg a büntetlen előéletű 28 éves ercsi nőt szabadon engedte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.