Elkapták az FBI által leginkább keresett bűnözők egyikét

Az FBI tíz leginkább körözött szökevényének listájáról lekerült José Manuel García Guevara neve, aki 2008-ban megerőszakolt és meggyilkolt egy 26 éves nőt.

Két új körözött bűnöző került fel tavaly a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által leginkább keresett személyek tízes toplistájára: egy mexikói munkás, aki megölt egy louisianai nőt és egy professzor, aki a gyanú szerint szexuális bűncselekményeket követett el a Fülöp-szigeteken. Előbbit most sikerült elkapniuk.

José Manuel García Guevara 2008-ban a louisianai Lake Charlesben, egy lakókocsi-telepen megerőszakolta, majd meggyilkolta a 26 éves Wanda Barton, mindezt pedig végig kellett néznie a nő négyéves mostohafiának.

"Hat hosszú éve vár erre Mrs. Barton családja, és nagyon örülök neki, hogy Guevara most szembenéz az igazságszolgáltatással"- idézi a Reuters hírügynökség Tony Mancuso Calcasieu megye seriffjét.

Guevara megadta magát a mexikói hatóságoknak, és a hét elején már Louisianába is szállították, ahol előzetes letartóztatásba  került. Hamarosan vádat emelnek ellene.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.