Elkapták az alacsony tolvajok bandáját

Apró cipőnyomokat találtak a zsaruk a bugaci tanyavilágban történt betörések helyszínén. Gyerekek vagy nők nyomainak tűntek, a nyomozók azonban kiderítették, négy kis termetű férfi fosztogatja a vidéket. A tettesek lebukásáról a baon.hu ír.

Nem mindenki örült disznóvágás után tavaly decemberben a Bugac környéki tanyavilágban. Egy banda kileste, hol ölnek hízót, kivárták, hogy a gazda felaggassa a füstölnivalót, majd éjjel elvitték. Idén is ezek a tolvajok jártak több  tanyán, vittek birkát, gépet, szivattyúkat, horgászfelszereléseket, lószerszámokat, mindent, amit értek. Volt, ahová többször is visszatértek.

– Abból tudtuk, hogy ugyanazok jártak mindenütt, mert szinte minden betörési helyszín környékén 35–37-es méretű cipők nyomait találtunk – ismertette az ügyet Goldpergel Mihály százados, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője. – A kis méretű lábbelikből kiindulva először gyerekekre, nőkre tippeltünk. Ahogy gyűltek az adatok, értékelő-elemző munkával megállapítottuk, kis növésű férfiakat kell keresnünk. Mindenkit bevontunk, a tanyák lakói, polgárőrök, mezőőrök is figyelték, hol látnak alacsony férfiakat. Arra is rájöttünk, a tolvajok egy forgalomból kivont gépkocsival közlekedhetnek, csak a földutakon, ami arra utalt, a közelben lakhatnak. A körzeti megbízottakkal kisakkoztuk, kik lehetnek az apró lábú férfiak, március 8-ára négy név maradt a szóba jöhető gyanúsítottak listáján.

Több zsaru figyelte a bugaci pusztát éjszakánként. Az egyik dűlőúton elhajtott egy rendszám nélküli piros Lada Samara, a rendőrök követni kezdték. A Lada vezetője a homokos részen gyorsítva igyekezett lerázni a zsarukat, autója felfeküdt egy homokbuckára. Hárman menet közben kiugrottak a kocsiból, befutottak a bokrok közé, a sötétben elnyelte őket a puszta. A hátul ülő csengődi R. Tamás (20) hiába próbálta kinyitni maga mellett a kocsiajtót, beragadt. Miután elfogták a zsaruk, zavarában őszinteségi rohamot kapott. Elmondta, aznap is lopni indultak.

A férfi három bűntársát is elfogták, s immár előzetes letartóztatásban várják a vizsgálat lefolytatását. A két testvérből és nővéreik élettársaiból álló társaság tagjai közül a legalacsonyabb 153 centiméterre nőtt, a legmagasabb 162 centiméterre. Elfogásuk óta egyetlen betörésről sem érkezett bejelentés Bugac környékéről. A négy férfi ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.