Elkapták a nőgyűlölő kínai hasfelmetszőt, akinek a legfiatalabb áldozata 8 éves volt

Tizennégy év alatt 11 nővel végzett a kétgyermekes családapa, akit most a feleségével közösen vezetett élelmiszerboltban kaptak el.

A csak kínai hasfelmetszőként emlegetett Gao Chengyong beismerte a gyilkosságokat. A most 52 éves férfi 1988 és 2002 között tizenegy lánnyal végzett, akik között a legfiatalabb áldozata mindössze 8 éves volt. A rendőrségi közlemény szerint a férfi piros ruhát viselő nőket követett a lakásukig, ahol megerőszakolta és bestiálisan meggyilkolta őket - írja a BBC.

A hatóságok hiába ajánlottak fel nyomravezetői díjat, s hiába keresték nagy erőkkel a gyilkost, évek teltek el, mire sikerült Gao nyomára bukkanniuk. Mégpedig úgy, hogy a házas, kétgyermekes családapa nagybátyját egyszer elkapták egy kisebb bűncselekményért, DNS-mintát vettek tőle, amely egyezést mutatott, a gyilkosságok helyszínén talált mintákkal. A rendőrség már tudta, hogy a férfi egyik rokona lehet a sorozatgyilkos, akiről 2004-ben a rendőrség viselkedéselemző szakembere azt mondta, visszahúzódó és zárkózott ember, de türelmes – és hideg szenvedéllyel gyűlöli a nőket. Előszeretettel csonkította meg az áldozatai nemi szerveit.

Gao 1988-ban, a fia születésének évében gyilkolt először. A 23 éves nő vérbe fagyott holttestét Baiyin városában - ahol a férfi és családja is él - találták meg. Őt Gao 29 késszúrással ölte meg.

Az egyelőre nem világos, hogy a kínai hasfelmetsző miért hagyott fel a gyilkossal 2002-ben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.