Éljenek a nácik! - botrányos névválasztás az étteremben

Nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie egy tajvani olasz étteremnek, amiért egyik fogásuk az „Éljenek a nácik!" névvel került fel az étlapra – írja a The Independent.
Tsao Ya-sin, a Rockmill étterem 24 éves menedzsere azt mondta, hogy nem számítottak ekkora panaszáradatra, amikor a német kolbásszal készült tésztájukat így nevezték el, hisz csak „segíteni akartak a vásárlóiknak" a választásban.

Tajvanon dolgozó német és izraeli tisztviselők az European Pressphoto Agency-nek arról beszéltek, hogy valósággal sokkolta őket ez az érzéketlenség, ami a történelmi tények ismeretének hiányából ered.

Az Éljenek a nácik! nevű fogás egy helyi tévécsatorna műsorában tűnt fel. A beérkező panaszok miatt az étterem kénytelen volt elnézést kérni, az ételt pedig „Világbajnokra" változtatni, utalva ezzel a német válogatott futball világbajnokságon elért dicsőséges eredményére.

Tajpejben nem ez az első „nácis" botrány. Egy másik étteremnek 2000-ben egy koncentrációs tábort ábrázoló fényképet kellett eltávolítania a falról. A tulajdonos akkor azt mondta: fogalma sem volt róla, hogy ez sértő lehet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.