Éljen a lecsó!

A százéves, országos hírű kirakodóvásár egykori hangulatát „csempészi vissza” bográcsokban rotyogó lecsó illatával fűszerezve Dabasra szombaton a Kisdabasért Egyesület.

A városi Vásártéren sorra kerülő fesztiválra az ország minden tájáról várják a kézműveseket és a finom falatok híveit – mondta Rizmajer Antalné, az egyesület elnöke, a program főszervezője.

Az egyesület a helyi köznyelvben csak Kisdabasnak nevezett Felső – Dabas híres kirakodóvásárának hagyományait szeretné feleleveníteni. A nosztalgia-kirakodóvásárra Hódmezővásárhelyről és Szatmárcsekéről is érkeznek kiállítók. Az előbbi településről fajátékkészítő, az utóbbiról saját főzésű lekvárt kínáló árust várnak, de keramikusok, nemezelők és bőrdíszművesek is jelezték részvételüket. Lehet vásárolni házi savanyúságot és saját kertben termesztett virágot is.

A citera- és fúvósmuzsikától hangos téren egész nap zajlik a lecsófőzőverseny. Az előzetes jelentkezések alapján közel 50 csapat méri össze főzési tudományát. Tavaly a görög lecsó vitte el a pálmát, de a tökös, a babos és a csirkével körített lecsó is nagy sikert aratott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.