Eljárás indult a nyomozót elsodró autós ellen

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség egy kazincbarcikai férfi ellen, aki az autójával elsodort egy nyomozót - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel.

Gaskó Bertalan kifejtette: a kazincbarcikai rendőrkapitányság bűnügyi osztályának munkatársai egy bűncselekmény miatt akartak előállítani és kihallgatni egy férfit, ezért hétfőn egy szolgálati gépjárművel elállták a zsákutcában parkoló terepjáró útját és felszólították a jármű vezetőjét, hogy szálljon ki a gépkocsiból.

A rendőr hadnagy - látva, hogy a sofőr nem kíván eleget tenni a felszólításnak - testi kényszert alkalmazva akarta a 22 éves férfit kiszállíttatni a járműből, ő azonban gázt adott és a terepjárójával elsodorta a nyomozót. Az autó ezek után előbb egy furgonnak, majd egy közeli lakótömb falának ütközött - tette hozzá a szóvivő.

Közlése szerint az elsodort nyomozó nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett. A rendőrök a helyi férfit egy korábbi bűntett, a személyi szabadság - 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett - megsértésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette. A férfival szemben emellett büntetőeljárást kezdeményeztek hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt is, a Miskolci Nyomozó Ügyészségen.

A szóvivő kitért arra, hogy az idén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rendőrök sérelmére a jelenlegi esettel együtt hét alkalommal követtek el hivatalos személy elleni erőszakot. A múlt évben összesen 26 esetben akadályoztak vagy támadtak meg a megyében intézkedő rendőröket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.