Elítélték a vadászpuskával haragosaikra támadó kecskeméti férfiakat

Jogerősen tizennégy, illetve tizenhat év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a két kecskeméti férfit, aki vadászpuskával sebesítette meg két haragosát.

A büntetett előéletű Boros László és Csizmár Zoltán, valamint a két sértett között egy gépkocsicseréhez kapcsolódó elszámolási vita miatt mérgesedett el a viszony. A vádlottak annyira tartottak a sértettek bosszújától, hogy egy Kecskemét melletti tanyára költöztek, abban a reményben, hogy a család nem találja meg őket.

Az egyik sértett azonban felderítette a vádlottak hollétét, és 2009. szeptember 12-én ellátogatott hozzájuk. Veszekedni kezdtek, a szóváltás közben a sértett meg is ütötte Boros Lászlót, mire ő késsel megfenyegette a férfit, aki távozásakor megígérte, hogy este visszatér.

A vádlottak elhatározták, hogy fegyvereket szereznek, este a tanyához csalják haragosaikat és lelövik őket. Hozzá is jutottak két vadászpuskához és a szükséges lőszerekhez, estére pedig - azzal az ígérettel, hogy rendezik az autó ügyét - megbeszéltek a találkozót haragosaikkal.

A sértettek este nyolc körül érkeztek meg a házhoz, miután beléptek az udvarra, és 6-7 méterre megközelítették a vádlottakat, ők fölemelték az addig a fűben elrejtett vadászpuskákat. A fegyvereket meglátva a két férfi menekülőre fogta. Miközben egyikük megpróbálta beindítani autójukat, Boros László utolérte őt, és a letekert ablakon keresztül a puska tusával fejbe ütötte. Miután az autó a két sértettel elindult, a vádlottak lövéseket adtak le a kocsira. A lövedékek mindkét férfit súlyosan megsebesítették. A szakértői vélemény szerint az, hogy a sértettek életben maradtak, a véletlenen, nem a vádlottak szándékán múlott.

A vádlottak elől menekülő sebesülteknek sikerült eljutniuk a kórház ügyeletére, ahol ellátták őket. A vádlottak a felelősségre vonás elől Ausztrián át Olaszországba szöktek, ám néhány nap múlva visszatértek, és Kecskemét mellett egy romos tanyán húzták meg magukat, végül a hatóságok november 10-én fogták el őket.

A táblabíróság társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat. Boros Lászlót az ítélőtábla visszaesőként 14 év fegyházbüntetéssel sújtotta, kizárva őt a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. Társa többszörös visszaesőként 16 év fegyházat kapott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.