Elítélték a kaposvári iskolai verekedőt

Három és félév börtönre ítélték azt a 19 éves fiatalembert, aki tavaly egy kaposvári középiskola udvarán kis híján agyonütött egy diákot, mert az zaklatta a húgát.

Három és félév börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Somogy Megyei Bíróság kedden azt a 19 éves fiatalembert, aki tavaly ősszel egy kaposvári középiskola udvarán, kis híján agyonütött egy 17 diákot, mert az zaklatta a húgát - közölte Vadócz Attila, a bíróság szóvivője.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt elítélt vádlott nem először állt a bíróság előtt; hasonló bűncselekményekért korábban két és félévet töltött börtönben - mondta a szóvivő, megjegyezve: visszaeső bűnösként a kiszabható büntetés is súlyosabb.

A mostani ügy előzménye az volt, hogy a bántalmazott fiú rendszeresen szidalmazta, többször megütötte osztálytársnőjét, aki erről említést tett a bátyjának. A fiatalember számon kérte a fiú viselkedését, s mivel szerinte flegmán viselkedett, ököllel nekiesett. A fiút erős hasi fájdalmai miatt kórházba kellett szállítani, ahol kivették a lépét. Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.