Elítélték a „mogyoróvajas gyilkost”

Huszonnyolc év börtönbüntetésre ítélték a Peanut Corporation of America egykori tulajdonosát, mert a vállalat által készített mogyoróvajak kilenc ember halálát okozták.
A hatvanegy éves Stewart Parnellt életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhették volna, de végül „csak” huszonnyolc évet kapott, amiért az általa vezetett cég termékei országos szalmonellajárványt okoztak.

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb ételmérgezési botránya 2009-ben tört ki, amikor kiderült, hogy romlott termékeket szállítottak a cég georgiai gyárából a boltokba. Az egészségügyi ellenőrök lyukas tetőket, csótányokat és patkányokat találtak a vállalatnál.

Az ügyészek azzal vádolták meg a cég vezetőit, hogy hamis papírokkal igazolták a termékek minőségét – írja a BBC.

Stewart Parnell a tárgyalás alatt bocsánatot kért, ugyanakkor az áldozatok hozzátartozói nem voltak vele elnézőek. „Elvetted az anyámat” – mondta egy férfi, akinek 72 éves édesanyja halt meg a mérgezett mogyoróvaj okozta szalmonellától.

Parnell mellett testvérét is elítélték, aki értékesítőként dolgozott a vállalatnál. A férfi húsz évet kapott. A cég minőség-ellenőrzési vezetőjét öt év börtönre ítélték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.