Elítélt futballhuligánok

Gyorsított eljárásban újabb két embert ítéltek felfüggesztett börtönbüntetésre azon szurkolók közül, akik a múlt pénteki magyar–román labdarúgó-mérkőzést biztosító rendőrökre támadtak.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon tegnap egy 24 és egy 49 éves férfi ült le a vádlottak padjára, akiket az ügyészség felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt meg. A bíróság alaposnak találta a vádindítványt, mindkét férfit bűnösnek mondta ki, és két-két évi börtönbüntetésre ítélte őket, négy év próbaidőre felfüggesztve – tudósított az MTI.

Ráadásul mindkettejüket három évre eltiltották a sportrendezvények látogatásától. Miután az ügyész végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kérve fellebbezett, az ítélet nem jogerős. Hétfőn gyorsított eljárásban öt embert már bíróság elé is állítottak a randalírozók közül.

Őket a Pesti Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki: három vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki (2 évi, 2 év 6 hónapi, illetve 3 év 4 hónapi szabadságvesztést kaptak). További két személyt 2-2 év börtönbüntetésre ítéltek, a végrehajtást azonban 5-5 év próbaidőre felfüggesztették.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.