Elindultak, de rengeteg késnek a balatoni vonatok

A dél-balatoni vonalon megindult a vonatforgalom, miután eltávolították a kidőlt fákat és a felsővezetéki zárlatot okozó ágakat a Siófok-Balatonszemes szakaszon - közölte a Mávinform szombaton késő este az MTI-vel.
Mint írták, az 1-4 órás késések csak éjjel szűnnek meg, a menetrend szerinti közlekedés pedig vasárnap hajnalra állhat helyre a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonalon.

Göd és Dunakeszi között is eltávolították a pályára dőlt fát, így ismét két vágányon haladnak a vonatok. A Budapest-Vác-Szob vonalon csökkennek a késések, késő éjjel helyreállhat az eredeti menetrend.

Isaszeg-Gödöllő-Aszód között azonban továbbra is dolgoznak a MÁV szakemberei a kidőlt fák eltávolításán, ezt követően kezdhetik meg a felsővezeték helyreállítását, ami akár késő éjjelig is eltarthat.

Este fél nyolctól a Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza vonal gyors- és InterCity vonatai kerülő útirányon, a Budapest-Újszász-Szolnok-Hatvan, illetve a Budapest-Cegléd-Szolnok-Hatvan útvonalon haladnak. A kerülő útirány jelentős, 60-120 perces késést okoz. A MÁV-START személyvonatai Budapest-Keleti pályaudvar és Isaszeg, valamint Aszód és Hatvan között közlekednek - olvasható a Mávinform közleményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.