Elhunyt mindenki Ilcsi nénije

Meghalt a natúrkozmetikumairól híres Molnár Dánielné, azaz Ilcsi néni, az Ilcsi Szépítő Füvek Kft. alapítója – tudatta a kozmetikus fia a társaság Facebook-oldalán, csütörtökön.

"Gyászol a hazai és nemzetközi kozmetikus társadalom. Munkásságának 55., életének 87. évében elhunyt édesanyám, Molnár Dánielné, mindenki Ilcsi nénije" – közölte Ilcsi néni fia, Molnár Ferenc tegnap a legnagyobb közösségi portálon.

"Varázslatos személyében az utolsó polihisztorok egyike távozott, aki egész életében a magyar és nemzetközi kozmetikusi tudás, és a nevével fémjelzett Ilcsi natúr kozmetikumok fejlesztéséért dolgozott. Életét számtalan kitüntetés, elismerés, díj és a kozmetikusok és vendégeik szeretete övezte. Temetéséről később intézkedünk" – tette hozzá.

A többszörösen kitüntetett mesterkozmetikus 1926. április 17-én született a Nógrád megyei Nagykökényesen. A kozmetikusiskolát Debrecenben végezte el, itt tette le 1956-ban a sikeres szakmunkásvizsgát.

Először Budapesten, a Vénusz Fodrász Szövetkezetben kezdett el dolgozni, majd 20 év után, 1976-ban a Divat Fodrász Szövetkezet Nagymező utcai üzletében. Folyamatosan képezte magát, a mestervizsgát 1978-ban tette le a fővárosban. A hetvenes évek végétől több ízben is meghívták külföldi szakmai konferenciákra, a CIDESCO Világkongresszusán 23 alkalommal vett részt, két alkalommal előadóként.

2001-ben könyve jelent meg, Ilcsi néni képes füveskönyve címmel.

1999. augusztus 20-án Göncz Árpád a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztje kitüntetést adományozta Molnár Dánielnének, „A gyógynövények kozmetikai alkalmazásának elterjesztése és népszerűsítése érdekében végzett tevékenységéért, eredményes, és sokaknak örömet szerző magánvállalkozói munkájáért”.

Az Ilcsi Szépítő Füvek Kft.-t 1984-ben alapította meg fiával, Ferenccel együtt. A vállalat napainkban 30 főt foglalkoztat, és 140 féle professzionális natúrkozmetikumot készít kozmetikusok részére, gyógynövényekből, zöldségekből, gyümölcsökből – írják a cég weboldalán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.