Elhunyt mellrákban a gyönyörű szépségkirálynő

Venezuela egyik legszebbjét 28 éves korában győzte le a gyilkos kór.

Eva Ekvall két éven át küzdött a rákkal, azonban a betegség erősebb volt nála.

Eva Ekvall a 2001-es Puerto Rico-i döntőn
Eva Ekvall, Eva Ekvall, Miss Venezuela 2001, competes in her swimwear during the Miss Universe 2001 Presentation Show at the Ruben Rodriguez Coliseum in Bayamon, Puerto Rico, May 6, 2001. The 77 Miss Universe delegates competed in preliminary swimsuit and evening gown competitions in preparation for the pageant to be held on May 11, 2001. SD/HB

A 2000-es év Miss Venezuelája egy caracasi ruhaboltban dolgozott, amikor egy modellügynökség munkatársa felfigyelt rá - Furcsának tűnt, azt gondoltam túlsúlyos vagyok, nem egy modell alkat - nyilatkozta a szépségkirálnyő a The Guardian-nek. - De nem sokkal később kirúgtak, így rögtön fogtam egy taxit és a modellügynökség felé vettem az irányt. Miután megláttak, közölték velem, hogy itt áll előttük a következő Miss Venezuela- mesélte a kezdetekről Ekvall.

Evat tizenhét évesen koronázták meg és 2001-ben a harmadik helyen végzett a Miss Universe Puerto Rico-i döntőjén.
Az újságíró-hallgató lányból előbb színésznő, majd műsorvezető lett a venezuelai Venevision televíziós csatornánál és sikert sikerre halmozott. Majd 2010-ben minden megváltozott: előrehaladott emlőrákot diagnosztizáltak nála, a műtétet kemoterápiás és sugárkezelések sora követte. Ekvall már a diagnózis előtt hónapokkal észlelt egy csomót a mellében, azonban azt a terhességgel járó testi változásoknak tulajdonította.

A szépségkirálynő később könyvet is írt küzdelméről, Fuera de Foco (Homályos) címmel. A sokkoló sorok mellé megrázó fotók is társulnak. A kékepen Ekvall látható kopaszon, smink nélkül, a kórházi ágyon fekve és két éves kislányával. "Borzasztó belenézni a tükörbe azután, hogy felduzzad az arcod, elveszted a hajad, szemöldököd. Valami fura állattá vállsz, nem ismered fel magad".

A szombaton elhunyt Eva remélte, hogy könyve megrázza majd az országot, ahol a szépségkirálynők ünnepelt sztárok és ahol plasztikai műtétet végeztetni olyan magától értetődő, mint lemenni a sarki közértbe. Ellentétben a rendszeres egészségügyi vizsgálatokkal...

.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.