Elhunyt Christopher Lee

Szombat hajnalban, egy londoni kórházban hunyt el a brit színész. A felesége előbb a családot értesítette, ezért hozta nyilvánosságra csak most a hírt.

A 93 éves Lee legemlékezetesebb szerepei a hatvanas-hetvenes évek Drakula-filmjei – a címszerepet először az 1958-as alkotásban játszotta el –, a Csillagok háborúja és a Gyűrűk ura. Utóbbi stábjából ő volt az egyetlen, aki még találkozott J.R.R. Tolkiennel.

Tony Gentile / Reuters

A második világháborúban katonai elhárító tisztként dolgozott. Erről azt mondta, hogy 23 éves korára, mire a háború véget ért, több szörnyűséget látott, mint amennyi a vásznon valaha megrémítette volna. A horror szót amúgy soha nem szerette. Egyik megjegyzése szerint ő is azok közé tartozott, akik horrorfilm helyett szívesebben használták a franciából átvett „fantasztikus színház” kifejezést.

A szereppel, amely világhírűvé tette, 1972-ben hagyott fel végleg. „Azt hiszem, Drakula karakterét akkorra már annyira elkoptatták – főleg az áthelyezésével a jelenkorba –, hogy egyszerűen minden jelentését elveszítette” – mondta egyszer erről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.