Elhallgattak a beszélő kutyapiszokgyűjtők

Már egy ideje némák Pécsett a kertvárosi kutyapiszokgyűjtő dobozok. Valaki(k)nek nagyon nem tetszettek az országosan is egyedülálló berendezések, azokat ugyanis több alkalommal is megrongálták. Az ötletgazda több pénzt már nem akar a javításra költeni, írja a Pécsi Újság.

Még 2014-ben adták át a két „beszélő" kutyapiszokgyűjtő dobozt a Nevelési Központ sportpályái közelében. Ezek egyedisége abban rejlett, hogy használatakor „hajrá pécsi kutyások" biztatással, vagy „ez a csomag a helyére került" szöveggel nyugtázta az eseményt. Az önkormányzati támogatással, pályázat útján megvalósuló jópofa kezdeményezést hamar megszerették a környéken élők, sajnos azonban akadtak olyanok, akik csak egy újabb megrongálható tárgyat láttak a berendezésekben.

- Továbbra is használják a kutyások, de sajnos már nem „beszélnek" a gyűjtők. Ahogy az sok esetben lenni szokott, a vandál kezek ezeket sem kímélték, több alkalommal is rongálás történt - mondta Korner Zsuzsanna, a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület (KATKE) elnöke.

Ugyan egyre több kutyatartó gondolja fontosnak, hogy felszedje, amit négylábú kedvence elhelyezett a földön, sokan tesznek erre.  

Korner Zsuzsanna elmondta, többen már az átadás előtt figyelmeztették, hogy várhatóan nem sokáig maradnak épek a berendezések. Az első vandál négy-öt hónap után fedezte fel a dobozokat. A KATKE elnöke hozzátette:

- Több alkalommal is elvégeztük a javítást, de újra tönkretették a gyűjtőket. Az újabb helyreállításoknak már nem látom értelmét, a pénzt inkább a kóbor macskák ivartalanítása és befogadása érdekében indított programunkra fordítjuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.