Elgépelés miatt tenné tönkre a fideszes alpolgármester a hírblogot

222 ezer forintos büntetést szabtak ki az oldalra, amiért nem érkezett meg tőlük egy e-mail. A fellebbezést is elutasították, szintén egy adminisztratív hiba miatt.    
Dunaújvárosban néhány hete időközi választást tartottak, mivel a képviselőtestületből egy gyilkossággal vádolt fideszes tag lemondott. Természetesen a kampány során internetes hirdetésekkel is próbálták elérni az embereket a jelöltek. A különböző oldalaknak ahhoz, hogy fizetett politikai hirdetés jelenhessen meg náluk, tarifatáblázatukat el kell küldeniük az Állami Számvevőszéknek, amely internetes oldalán publikálja azt – írja a 444.

Ezt nem tette meg a Nyulasi Zsolt által alapított castellum.do oldal, és ezért jelentette be a régóta a dunaújvárosi hatalom bögyében lévő lapot dr. Ragó Pál fideszes képviselő, aki egyébként a város egyik alpolgármestere, és a mostani választáson a kampánystábban is dolgozott.

A korábban a Magyar Narancsban is publikáló Nyulasi elismerte, hogy hibázott, ugyanakkor blogja még a kampány előtt közzétette a lap választási kódexét, amely tartalmazta a kérdéses tarifákat is. Ezt elküldte az ÁSZ-nak is, vagyis sajnos csak azt hitte, ugyanis mint utóbb kiderült, elgépelte az e-mail-címet, annak pedig nem nézett utána, hogy a címzett megkapta-e a levelet.

Nyulasi fellebbezett az ügyben, és bár a büntetést jogosnak tartotta, az összeget sokallta. Az eljárás végén ugyanis 222 ezer forintnyi büntetést szabtak ki a Castellumra, ami a blog végét jelentené.

A fellebbezés ugyanakkor haszontalannak bizonyult, de nem amiatt, amire az ember alapvetően gondolna. Az Országos Választási Bizottság nem is foglalkozott az üggyel. Miért? Egy újabb probléma miatt. A blog alapítója ugyanis a személyi azonosító rovatba a személyiigazolvány-számát írta be. Ez pedig helytelen, a személyi azonosító és a személyi igazolványszám ugyanis nem ugyanaz.

Nyulasi a bírság megfizetésére oldalán közösségi gyűjtésbe kezdett, itt lehet támogatni az oldalt és az ebben a percben még létező független médiát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.