Elfogytak Sztojkáék ismerősei

Hamar elfogytak Sztojka Iván és Raffael Sándor ismerősei az iwiw közösségi portálon. A régiek helyébe új regisztráció lépett, mely ezt a címet viseli: Akik gyűlölik Sztojka Ivánt.

Sztojka Ivánnak vasárnap este még száz fölött voltak az ismerősei az iwiw közösségi portálon, az ismerősök száma hétfő estére 46-ra apadt, ma reggel az ő és Raffael Sándor neve mellett az állt, hogy "törölt regisztráció". A veszprémi gyilkossággal vádolt férfiak fényképei alatt több ezer szélsőséges és brutális komment jelent meg, ez lehetett az oka a regisztráció megszüntetésének.

Sztojka Iván
Sztojka Iván

Valaki egyébként február 9-én este 23.37-kor Székesfehérvárról regisztálta az Akik gyűlölik a Sztojka Ivánt elnevezésű iwiw-lapot, ennek ma délelőtt már 22 "ismerőse" volt.

Egy másik hír a veszprémi gyilkosság egyik gyanúsítottjával kapcsolatosan (reggel az hangzott el, hogy kiadják ellene a nemzetközi körözést), hogy Sztojka nemrég szabadult a börtönből, büntetését jó magaviselete miatt harmadolták (forrás: stop.hu). Ez azt jelenti, hogy a kiszabott idő kétharmadát kellett letöltenie, a fennmaradó egyharmadot elengedték.

Az illetékes hatóságok ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudták. Erről nem nyilatkozhat a büntetésvégrehajtás sem. A magyar jog szerint ugyanis a büntetett előéletre vonatkozó adatok csak akkor hozhatók nyilvánosságra, ha az adatkezeléshez az érintett írásban hozzájárul.

Annak különben, hogy valakinek harmadolták a büntetését, logikailag nincs köze a veszprémi gyilkossághoz.

Az indexveszprem.hu egyébként érdekes mellékszálra hívja föl a figyelmet, amikor emlékeztet a Prikkel-házaspár megölésére (2006). Egy vissza nem fizetett tízmilliós kölcsön miatt durvult el a vita, majd a tehetős vállalkozót, Prikkel Tamást és feleségét baseballütővel agyonverték. Holttestüket a Mercijükkel együtt felgyújtották az elkövetők, hogy eltüntessék a nyomokat.

2007-ben ezt lehetett olvasni az Index egyik hírében: "Az ügynek továbbra is hat gyanúsítottja van, de csak ketten vannak előzetes letartóztatásban, két enyingi férfi, Sz. Iván és testvére, R. Róbert." Sz. Iván azonban sikeresen kimosta magát.

A Prikkel-ügy fő gyanúsítottja N. József volt (fölmerült a gyanú, írja a veszprémi portál, hogy N. József annak a Németh Győzőnek lehet a közeli rokona, akit a Cozma-gyilkosság után elfogtak Ausztriában, amint Raffael József társaságában menekült). A mezőszilasi házaspár gyilkosait, N. Józsefet és apját előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolják.

A világ egyik legnagyobb közösségi portálján, a Facebook-on is gyászolják a rajongók Marian Cosmát. A román sportoló emlékére létrehozott emlékoldalon már csaknem ezren regisztráltak, köztük számos magyar gyászoló.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.