Elfogtak egy bankrablót

A BRFK nyomozói elfogták a Bartók Béla úti bankrablás feltételezett elkövetőjét - jelentette be a főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján Nyerges Béla őrnagy, a rablási osztály vezetője.

A 44 éves gyanúsított, F. László hétfőn rabolta ki a pénzintézetet: fegyverrel megfenyegette a biztonsági őrt és a bank alkalmazottját, majd töviddel később több millió forint értékű forinttal és euróval távozott.

A rendőrség - mint hasonló esetekben mindig - most is közzétette a bank biztonsági kameráinek felvételeit a tettesről. Ez esetben kifejezetten jó minőségű kép készült a rablóról. A BRFK felhívására telefonon, személyesen és e-mailben számosan jelentkeztek, akik felismerni vélték F. Lászlót.

A férfit csütörtökön reggel budapesti lakhelyén vették őrizetbe a nyomozók. Ugyanott, majdhogynem hiánytalanul megtalálták a Bartók Béla úti bankból zsámányolt pénzt is.

Nyerges Béla szerint számos bizonyíték utal arra, hogy F. rabolt ki tavaly október 22-én egy második kerületi postát is. A rendőrség vizsgálja ugyanakkor, hogy a 175 centi magas, kissé köpcös, korához képest fiatalosan mozgó férfi nem hozható-e összefüggésbe az elmúlt napokban történt többi fegyveres rablás valamelyikével.

A jövő héten az utóbbi időben elszaporodott fegyveres bank és pénzszállítórablások megelőzése érdekében találkozóra hívta a bankok vezetőit, biztonsági főnökeit Bencze József országos rendőrfőkapitány. A hivatalos közlések szerint jó a rendőrség a bankok biztonsági szolgálatainak a kapcsolata. Rendőrségi forrásaink állítják: nem az ő hibájuk, hogy néhány órával egy pénzszállító elleni fegyveres támadás után egy bankot is ki tudott rabolni egy fegyveres férfi (feltehetőleg nem ugyanaz, mint aki a pénzszállítót megtámadta).

Bár a már említett jó kapcsolatra tekintettel a rendőrségen senki nem akarta kritizálni a pénzintézetek biztonsági embereit és védelmi intézkedéseiket, névtelenséget kérő rendőrségi tisztviselők azért megjegyezték: semmi jelét nem látják annak, hogy a bankok bármiféle intézkedéseket tennének a rablások hatékonyabb megelőzése érdekében.

 

 

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.