Elfogták Békéscsabán az országjáró óvodai betörőt

A békéscsabai vasútállomáson kapcsoltak le egy 53 éves férfit, akiről kiderült, hogy más megyében körözik. Később arra is fény derült, hogy ő tört be egy csabai óvodába.

Betörtek egy óvodába szerdára virradó éjjel Békéscsabán. A rendőrségre reggel 6 órakor érkezett a bejelentés, miszerint valaki megbontotta az óvoda drótkerítését, bement az udvarra, felfeszítette az épület egyik ablakát, majd az irodába bejutva a megrongált lemezszekrényből elemelt 25 ezer forintot – írja a Békés Megyei Hírlap online változata.

A kaptányság nyomozást indított, melynek keretében egy a vasútállomáson, nem sokkal a bejelentés előtt igazoltatott, 53 éves Bács-Kiskun megyei férfira terelődött a gyanú. A férfit előállították, mivel kiderült, hogy a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság betöréses lopások gyanúja miatt körözi.

Miután az óvodából bejelentették a betörést, a rendőrség vizsgálni kezdte, hogy az esethez lehet-e köze az előzőleg előállított férfinak. A helyszíni szemle során több nyom is megerősítette a gyanújukat, miszerint az előállított járhatott a helyszínen, a nála talált bankjegyek címletei is megegyeztek az intézményből eltulajdonítottakéval.

A férfit lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, majd átadták a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság rendőreinek, akik ugyancsak közintézményekben elkövetett betörések gyanúja miatt folytatnak vele szemben eljárást. A férfit egyébként korábban már el is ítélték oktatási intézményekbe történt betörések miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.