Elfogták az államtitkár házába besurranó tolvajt

Elfogták azt a férfit, aki augusztusban Tállai Andrásnak, a Belügyminisztérium államtitkárának mezőkövesdi házába besurrant, és onnan lopott.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Gaskó Bertalan azt közölte: rendőrkézre került az államtitkárhoz besurranó tolvaj, akit egy hónap elteltével azonosítottak, és a gyanúsítás tényét is közölték vele.

A rendőrség kisebb értékre elkövetett lopás bűntettének gyanúja miatt augusztus 13-án nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, aki a hajnali órákban egy mezőkövesdi családi ház nyitott ablakán bemászott, és különböző értékeket tulajdonított el.

A személyi és tárgyi bizonyítékok alapján az ügyben megalapozottan gyanúsíthatóvá vált a 49 éves G. Lajos Gyula hajléktalan, aki ellen több más, hasonló jellegű bűncselekmény miatt is eljárást folytatnak. A gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A Blikk című napilap adott hírt korábban arról, hogy betörtek Tállai András belügyi államtitkár mezőkövesdi otthonába, és a tettes 200-300 ezer forint értékű zsákmánnyal távozott. A cikk szerint a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és családja aludt, amikor az ablakon bemászott a tettes. Mint írták, az elkövető minden magával vitt, amit ért, még egy virágvázát is ellopott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.