Nőügy miatt ölték meg a triatlonistát

Elfogták a Budapesten megölt triatlonista feltételezett gyilkosát. A gyanú szerint egy "alkalmi hölgy" miatt kirobbanó vita vezetett az emberöléshez.

Egy 33 éves budapesti férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy meggyilkolta az ecuadori triatlonversenyzőt vasárnapra virradóra a budapesti Nagymező utcában - közölte Fülöp Valter, Budapest rendőrfőkapitány-helyettese. A hétfőn este elfogott feltételezett elkövetőt személyi és tárgyi bizonyítékok alapján gyanúsítják a bűncselekmény elkövetésével. A rendőrség kezdeményezi a férfi előzetes letartóztatását.

Egy "alkalmi hölgy" miatt fajult el a vita

A gyanú szerint a férfi, akit személy elleni bűncselekmények miatt korábban már elítéltek, azért támadta meg az új-zélandi és ecuadori kettős állampolgárságú versenyzőt, mert az megismerkedett egy "alkalmi hölggyel" és emiatt vita alakult ki közöttük. Az áldozat halálát a szívét ért szúrás okozta.

A megszúrt sportolóhoz a támadás után mentőt hívtak, kórházba szállították, de életét már nem tudták megmenteni. Az ecuadori versenyző egyébként eredetileg Új-Zélandon élt, csak pár éve költözött a dél-amerikai országba.

A rendőrség vasárnapi tájékoztatása szerint aznapra virradó éjjel a VI. kerületi Nagymező utcában a járdán találtak egy vérző, megkéselt férfit, aki a kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe. Az áldozat a triatlon-világbajnokság egyik amatőr résztvevője volt.

Sajtóinformációk szerint a 48 éves férfit a szálláshelyétől néhány utcányira ölték meg több késszúrással azután, hogy egy szórakozóhelyről távozott. A budapesti triatlon-világbajnokságon 2003-as sorszámmal, az amatőrök sprinttávján indult el. A férfiak között összetettben a 298., a 45-49 év közötti férfiak között a 38. helyen végzett.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.