Elfogták a szigetszentmiklósi fegyveres túszejtőt

Elfogták a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai azt a férfit, aki csütörtökön fegyverrel túszul ejtette feleségét Szigetszentmiklóson.

A TEK az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a szigetszentmiklósi rendőrkapitányság a reggeli órákban a műveleti igazgatóság bevetési egységeinek segítségét kérte, mivel egy fegyveres férfi túszul ejtette feleségét. A férfi a Parabellum típusú éles lőfegyverrel több lövést adott le, és egy ismeretlent meg is sebesített – közölte a TEK.

Helyszínelők dolgoznak Szigetszentmiklóson, a Temető utcában
Szigetszentmiklós, 2013. július 25. Helyszínelők dolgoznak Szigetszentmiklóson a Temető utcában 2013. július 25-én, ahol túszul ejtette feleségét egy férfi. A gyanúsított - akit a TEK emberei a helyszínen elfogtak - rálőtt a nő segítségére siető férfira. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A TEK helyszínre érkezéséig a szigetszentmiklósi rendőrök biztosították a helyszínt, majd TEK túsztárgyalója átvette az irányítást. A sikeres tárgyalásnak köszönhetően a férfi letette fegyverét, és autója felé indult. A túszejtőt ezután ártalmatlanná tették, majd átadták az Országos Mentőszolgálatnak.

Az esetről elsőként a Class FM egyik hallgatója adott hírt, aki a rádióba betelefonálva azt állította, hogy egy pisztollyal hadonászó férfi túszul ejtett egy nőt, és lövések is eldördültek Szigetszentmiklóson.

A Pest Megyei Rendőr–főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a felesége társaságában lévő férfit lőtte meg a férfi, aki később túszul ejtette a nőt. Beluzsárné Belicza Andrea közölte: a Csepeli út környékén történt lövöldözés körülményei egyelőre tisztázatlanok, csupán annyit tudni, hogy a támadó többször meglőtte a felesége társaságában lévő férfit, aki megsérült, ezért a mentők kórházba vitték.

A lövöldöző időközben megragadta és nem engedte el a feleségét, ezért kérték a szigetszentmiklósi rendőrök a Terrorelhárítási Központ segítségét. A gyanúsított kihallgatása folyamatban van. Megkezdődött a tanúk felkutatása és meghallgatása, illetve a helyszíni szemle is – tette hozzá a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.