Elfogták a nyírparasznyai temető sírrongálóit

Elfogta a nyírparasznyai temető három sírrongáló gyanúsítottját a rendőrség, egy 17 és két 13 éves fiatalt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata kedden az MTI-vel.

Zákány Ágnes helyettes sajtószóvivő tájékoztatása szerint az ügyben még áprilisában indult nyomozás, amikor a Mátészalkához közeli település temetőjében akkor még ismeretlen elkövetők nyolc sírt megrongáltak.

Közel két hónapos adatgyűjtés után hétfőn fogták el a bűncselekmény gyanúsítottjait, s a házkutatás során a rendőrök megtalálták a sírokról eltulajdonított kegytárgyakat is.

A főtörzsőrmester hozzátette, hogy a fiatalok elismerték a bűncselekmény elkövetését, elmondásuk szerint szórakozásból rongálták meg a sírokat. A gyanúsítottakról kiderült, hogy több vagyon elleni bűncselekmény is a rovásukra írható.

A 17 éves fiatalembert gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrségen, míg a 13 éves fiúk életkorúk miatt nem büntethetők, viszont szüleikkel együtt gyámhivatali eljárásra számíthatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.