Elfogták a kínai nő feltételezett rablógyilkosát

A rendőrség elfogott, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezett egy férfit, akit egy kínai nő meggyilkolásával gyanúsítanak; a másik feltételezett elkövető egy korábbi bűncselekmény miatt már szintén előzetes letartóztatásban van - jelentette be Szigeti József, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bűnügyi főosztályának vezetője kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

A rendőrség tájékoztatása szerint 2011 áprilisában a budapesti Damjanich utcában megfojtottak egy 52 éves kínai nőt abban a ruházati boltban, amelynek a bérlője volt.

A nyomozók a múlt héten jutottak el egy tanúhoz, akinek az egyik férfi korábban bevallotta a gyilkosságot. A 29 éves, büntetett előéletű férfi, aki jelenleg személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt előzetes letartóztatásban van, részletes beismerő vallomást tett, és megnevezte bűntársát, egy 22 éves, ugyancsak büntetett előéletű budapesti férfit.

A rendőrség információi szerint az utóbbi férfinak éles lőfegyvere van, emiatt tájékoztatták a Terrorelhárítási Központ (TEK) ügyeletét, és kérték a férfi elfogását. A TEK munkatársai múlt péntek délután Budapesten, a Dózsa György úton fogták el a férfit, és a hétvégén a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A pénteken elfogott férfi korábban vagyon elleni bűncselekmény miatt volt büntetve - tette hozzá Szigeti József. Elmondta: a férfinál az elfogásakor nem találtak fegyvert.

A BRFK főosztályvezetőjének tájékoztatása szerint a gyanúsítottak mindössze néhány ezer forintot tudtak elvinni a boltból. A kirabolt üzlet az egyik gyanúsított lakhelyének a közelében volt, de a meggyilkolt bérlővel valószínűleg nem volt személyes kapcsolatuk. Az indíték anyagi haszonszerzés volt - közölte a Szigeti József.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.