Elfogták a darabolós pornósztárt

Luka Rocco Magnotta egy berlini internetkávézóban ült, amikor letartóztatták. Kanadában gyilkossággal és politikusok fenyegetésével gyanúsítják.

A 29 éves biszexuális férfi – aki ellen az Interpol vörös szintű nemzetközi körözést adott ki – korábbi hírek szerint Párizsba repült Montrealból, ahonnan az ellene indult hajtóvadászat miatt menekült el. Azzal gyanúsítják, hogy brutálisan végzett férfi szeretőjével, a levágott testrészeit Kanadában elküldte a Liberális Pártnak és a kormányzó konzervatívoknak is.

Rendőrségi bejelentések szerint Magnottára először egy Párizs–Berlin vonatjáraton figyeltek fel, a hatóságokat pedig annak a Karl-Marx-Strassén lévő internetkávézónak a tulajdonosa értesítette, ahova a férfi beült híreket olvasni magáról. Nem tanúsított ellenállást, amikor elfogták. Személyi okmányok nem voltak nála, de a rendőröknek beismerte, hogy ő az, akit az Interpol köröz.

Magnotta május vége felé videót is készített szeretője, a 33 éves kínai diák, Jun Lin brutális meggyilkolásáról. Az Egy őrült, egy jégcsákány címet viselő film a horrorpornóban érdekelt videómegosztókat is megjárta. Lin oszlásnak indult végtagjait múlt kedden postázta a két párt ottawai székházába: a liberálisoknak küldött kézfej nem ért célt, de Stephen Harper miniszterelnök konzervatívjai megkapták a levágott lábfejet. Magnottát emiatt a gyilkosságon túl politikusok fenyegetésével is vádolják. Berlini ügyészségi közlések szerint Magnotta kedden már törvény elé is áll, kiadatása pedig a személyazonosság megállapítása után nem lesz több puszta formalitásnál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.