Előzetesben a cibakházi pap gyilkosa

Budapesten a Népligetben fogták el a cibakházi plébános gyilkosát, egy 19 éves fiatalembert. A bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

A Szolnoki Járásbíróság a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség indítványára rendelte el W. Renátó Zoltán budapesti lakos harmincnapos előzetes letartóztatását. Nyereségvágyból elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt folyik büntetőeljárás ellene - közölte Sándor Géza, a Szolnoki Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-vel.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján azt közölték: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 19 éves W. Renátó Zoltán szeptember 10-én az éjszakai órákban anyagi haszonszerzés miatt ment el Cibakházán az ott plébánosként szolgáló 72 éves ember otthonába, megölte, majd áldozata gépkocsijával a fővárosba menekült. A rablógyilkosság gyanúsítottját több rendőrkapitányság összehangolt munkájával csütörtök délután Budapesten fogták el, majd még aznap Szolnokra vitték. Kihallgatása alatt W. Renátó Zoltán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.