Megműtötték a meglőtt roma fiatalt

A környékbeliek két dörrenést hallottak. Az áldozat a háza előtti erkélyen fát vágott, amikor a lövés érte. Orvosai szerint a végrehajtott műtétek ellenére továbbra is életveszélyes az állapota.



Meglőttek egy roma fiatalt Alsózsolcán, sérülései életveszélyesek.

Gaskó Bertalan a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense tudósítónknak elmondta: hétfő este, negyed hat körül lőttek rá a 19 éves férfira a háza előtt. A megyei kapitányság forrónyomos csoportja nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást az ügyben. Annak tisztázása, hogy milyen fegyverből és hány lövést adtak le, a szakértői vizsgálat eredményeként derül majd ki – tette hozzá a szóvivő.

Horváth Henrik az alsózsolcai cigány kisebbségi önkormányzat elnöke érdeklődésünkre azt közölte: az áldozat – aki a Sajó parti romatelepen, a Dankó Pista utcában lakik élettársával – a háza előtti erkélyen fát vágott, amikor a lövés eltalálta. Az elnök nem bocsátkozott találgatásokba a bűncselekmény okaival kapcsolatban. Azt mondta, annak kiderítése a rendőrség dolga.

A környékbeliek két dörrenést hallottak. Mint később kiderült: az egyik lövedék életveszélyesen megsebesített a férfit, a másik pedig élettársának felsőruházatát érte, sérülést nem okozott.

Kedden Csiba Gábor, a Borsod megyei kórház főigazgató-főorvosa az MTI-nek azt mondta: az Alsózsolcán lakása előtt meglőtt 19 éves roma fiatalemberen több órás hasi műtétet végeztek, urológus, érsebész és baleseti sebész közreműködésével. A beteget az intenzív osztályon helyezték el, állapota jelenleg is súlyos, életveszélyes.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.