Életveszélyes a Mecseki Parkerdő

Életveszélyessé vált a nagy esőzések miatt a Mecseki Parkerdő, valamint a Malomvölgyi pihenő. Arra kérik a lakosságot, átmenetileg ne menjenek oda. Bármikor lehet vihar, akár gyökerestől is kidőlhetnek a fák.

Életveszélyessé vált a nagy esőzések miatt két kedvelt pécsi kirándulóhely, a Mecseki Parkerdő, valamint a Malomvölgyi Pihenő és Parkerdő, ezért a városi vagyonkezelő arra kéri a lakosságot, hogy azokat átmenetileg ne látogassa - közölte Pécs Holding Zrt. kedden az MTI-vel.

"A jelenlegi szélsőséges időjárási körülmények következtében az esőzés feláztatta a cég kezelésében lévő közterek, parkerdők talaját. Az előrejelzések szerint további csapadék és viharos szél várható, emiatt bármikor faágak törhetnek le, illetve fák dőlhetnek ki gyökerestől" - olvasható Sulyokné Rádli Erzsébet kommunikációs irodavezetőnek az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hozzátette: kérik a lakosságot arra is, hogy Pécs parkjaiban, a járdák, közutak melletti fásított részeken is körültekintően közlekedjenek, mivel a nagy mennyiségű csapadéktól a faállomány lombkoronájának tömege is megnövekedett. Így azokról könnyebben letörhetnek kisebb-nagyobb ágak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.