Életveszélyes a Balaton jege is

Az olvadás, illetve a rianások miatt a Balatonon és a Velencei-tavon egyaránt tilos és életveszélyes a jégre lépni. Zalai tudósítónk jelentése.

Az elmúlt napok viszonylag enyhe, esős időjárása miatt tovább olvadt tavainkon a jég, s egyre több a rianás. Ezért a kijelölt korcsolyapályák mára kivétel nélkül bezártak, a Balatonon és a Velencei-tavon egyaránt tilos és életveszélyes jégre lépni.

Nagy Jenő, a Balatoni Vízi-rendészeti Rendőrkapitányság vezetője elmondta: a tavon folyamatosan olvad, egyre vékonyabb a jég, ezért óriási kockázatot vállal az, aki a tiltás ellenére is rámerészkedik. A kapitányságvezető közölte: az elmúlt napokban egyetlen beszakadás sem történt. A hétvégén a megelőzés miatt gyakorta járőröznek, ellenőriznek majd. Hozzátette: akár húszezer forintra is bírságolhatják azt, aki a tiltás ellenére a jégen tartózkodik.

A Velencei-tavon is életveszélyes már a jégre lépni. Falusy Ferenc tófelügyelőtől megtudtuk: a hét eleje óta négy centiméternyit olvadt a jég. A jég masszívnak tűnik ugyan - hiszen még mindig átlagosan tíz centiméter vastag -, de a látszat csal: az eső és a rianások miatt jelentősen csökkent a jég teherbíróképessége, így életveszélyes rálépni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.