Életük végéig rács mögé kerülhetnek az online drogkereskedők

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség két sellyei férfival szemben, akik interneten árultak nagy mennyiségű drogot.

A két férfi 2014 elején határozta el, hogy online adják tovább a kábítószert. Egyikük budapesti ismeretségi köréből szerezte be a pszichotróp hatású anyagokat, amelyeket társa porciózott, illetve a megrendelők kérése szerint értékesített.  

Az ügyészség szerint a vádlottak az anyagok hígításához is beszerezték a szükségest felszerelést, amelyeket egyikük sellyei lakásában tároltak.

A két férfi 2014 júniusában több internetes oldalt hozott létre, ahol különböző fantázianeveken árusították a drogot. Az eladások során mindvégig azt állították, hogy az általuk árusított tudatmódosító szerek legálisak. A porciózott anyagokat a postán adták fel egészen 2015 februárjáig, míg le nem buktak.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a lefoglalt anyagok mennyisége meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát. Éppen ezért, és az árusítás miatt akár 5-20 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethetik őket. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.