Életmentő gyógyszer is készülhet a kukoricából

Meglepődnénk, ha tudnánk, hogy egyetlen anyagból hány különböző termék állítható elő. Elsőre teljesen hétköznapinak tűnő dolgokból is készülhetnek egészen formabontó különlegességek.

Vegyük csak példának a szóját! Vajon elgondolkodtunk-e már tofumajszolás közben, hogy mi mindent lehet még előállítani az egyszerű szójababból? Készülhet belőle például gázolaj-adalékanyag, színes ceruza, gyertya, sampon, de akár még bútor is.

Főtt kukorica az asztalon
Kurucz Árpád 2010.07.05. Digitális 2010. július 5. Főtt kukorica. Csemege kukorica. Étel, élelmiszer. Fotó: Kurucz Árpád

Ehhez hasonló és egyéb izgalmas témákba enged betekintést a Hogyan működik? című sorozat is, amely minden részében egy olyan, sokszor hétköznapi anyagot mutat be, amely a mindennapi élet szerves része, és felhasználási lehetőségeinek csak a kreativitás szabhat határt.

A DoQ új műsorában megismerhetjük például a szuperfának nevezett szálfát is, amely azon túl, hogy papír készül belőle, akár üzemanyagként is hasznosítható. Emellett megtudhatjuk azt is, hogyan készíthetünk tökéletes eszpresszót. Bármennyire meglepő, a kukoricával sem csupán nagy családi mozizások alkalmával kerülhetünk közelebbi kapcsolatba, hanem akár életmentő gyógyszer is készíthető belőle.

Az új ismeretterjesztő sorozat számos felhasználási lehetőség nyomába ered, és megmutatja, hogy a legegyszerűbb anyagokkal hányféle módon találkozhatunk a mindennapok során.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.