Megkegyelmeztek a gondozóját megölő tigrisnek

Az új-zélandi Hamilton állatkert szumátrai tigrise vasárnap végzett gondozójával. A hatóságok azonban úgy döntöttek, nem altatják el az állatot.

Az Oz nevű tigris az egyik gondozóját, a 43 éves Samantha Kudeweh-et támadta meg. A kétgyerekes anya húsz éve dolgozott állatkertben, férje is szakmabeli. A család szerint a nő "szenvedélyes környezetvédő" volt.

Az ügyről nem árultak el részleteket, de a városvezetés hétfőn azt mondta, hogy "nincs okuk" arra, hogy elaltassák Ozt. Lance Vervoort, a városi tanács tagja azt nyilatkozta, hogy "az állat faja kiemelkedő példánya" és létfontosságú a tenyésztési program szempontjából.

"Bár természetesen az Ozhoz hasonló nagymacskák gondozásának van egy velejáró kockázata, ennél nagyobb veszély nem áll fenn"- véli a tanácsos.

Több nyomozás is folyamatban van az állatkert kapcsán. A hatóságok egyelőre nem erősítették meg, hogy Kudeweh bent tartózkodhatott-e egyáltalán Oz kifutóján. Vervoort szerint az általános vélekedés az, hogy Oz a természetes ösztöneit követve cselekedett - írja a BBC.

A Hamilton Állatkert várhatóan csütörtökig zárva tart. Arra nem tértek ki, hogy Oz visszatér-e a show-ba az állatkert másik négy tigrise mellett. Az állatkert egyelőre felfüggesztette a Szemtől szemben elnevezésű programját is, amelyben a látogatók "a színfalak mögött találkozhattak" többek közt a szumátrai tigrisekkel, a csimpánzokkal vagy orrszarvúakkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.