Életfogytiglant kapott első fokon az idős házaspár gyilkosa

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék csütörtökön a helvéciai házaspárt 2009-ben meggyilkoló férfit, azzal, hogy legkorábban 40 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra.

Sárközy Szabolcs tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában elmondta: a közvetett bizonyítékok is zárt, logikus láncolatot alkottak, ami elegendő volt a 29 éves Molnár Sándor bűnösségének a megállapításához. A vádlott a bíróság szerint példátlan brutalitással agyonverte a két idős embert.

A vádlott letartóztatása után először tagadott, majd elismerte a gyilkosságok elkövetését, de ezt a nyomozás későbbi szakaszában visszavonta. A bíróság előtt is azt mondta, hogy a bűncselekményt nem ő követte el, és a vád több olyan megállapítást tartalmaz, amely nem fedi a valóságot.

A vádirat szerint a helvéciai férfi 2009. november 26-án egy téglafalon átmászott a szomszédja házába, majd az ott lakó 84 éves férfit és 75 éves feleségét meggyilkolta. A vádlott anyagi haszonszerzés reményében hatolt be az albérletével szomszédos házba, de az udvaron szembetalálkozott az idős férfival, aki kérdőre vonta. Molnár Sándor ekkor betonvassal és ásóval többször fejbe ütötte a sértettet, majd miután a földre került, ököllel is megütötte, és rá is taposott. Ezután az udvarra kilépő feleséget is megtámadta, az ásóval többször arcon ütötte, majd a földre került asszonyt ököllel ütötte, rugdosta és taposta. Mindkét sértett a helyszínen meghalt többszörös koponyatörés, agyzúzódás, agyi sérülések miatt.

A vádlott a gyilkosságok után a lakásban kutatott, de nem vitt el semmit. Molnár Sándor azokban a vallomásaiban, amelyekben elismerte a bűncselekmény elkövetését pontosan leírta, milyen volt a sértettek udvara. Hubay Attila ügyész elfogadta az ítéletet, Molnár Sándor és az ügyvédje felmentésért fellebbezett. A per másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.