Életfogytiglant kapott a bozótvágós gyilkos

Életfogytig tartó fegyházra ítélte hétfőn a Nógrád Megyei Bíróság azt a férfit, aki másfél évvel ezelőtt Salgótarjánban egy bozótvágóval meggyilkolta a volt élettársát és annak új barátját.

Hétfőn életfogytig tartó fegyházra ítélte a Nógrád Megyei Bíróság első fokon a volt élettársát és annak új barátját a nyílt utcán legyilkoló férfit – adta hírül a Hír TV. A 29 éves elkövető feltételesen sem helyezhető szabadlábra.

Az ítélet kihirdetését követően a bíró ismertette a büntetőeljárás során feltárt tényeket. A gyilkos férfi és egykori élettársa viszonya 2009 nyarán romlott meg, mikor a 25 éves nő mással kezdett új kapcsolatot. A most elítélt férfi többször megfenyegette volt élettársát, majd 2009. december 14-én, amikor Salgótarjánban a nyílt utcán meglátta a párt, egy 49 centiméteres bozótvágó késsel rájuk támadt. A nő fejére 15-20 alkalommal sújtott le a bozótvágóval, barátjára pedig 8-10-szer. A nő a kórházba szállítás közben, 34 éves barátja nem sokkal később a kórházban meghalt.

A férfit, aki korábban a Salgótarjáni Kistérségi Társulás esélyegyenlőségi koordinátora volt, aljas indokból, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel vádolta az ügyészség. Azt egyelőre nem tudni, hogy fellebbez-e az ítélet ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.