Életfogytiglant kapott a bécsi ötszörös fejszés gyilkos

Mintaférjnek és példás apának ismerték, precíz munkaerőnek (pr tanácsadóként dolgozott), környezetében senki nem vette észre, hogy valami nincs rendben. Most életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a 39 éves férfit, aki egy szép májusi napon a legnagyobb lelki nyugalommal fejszét vásárolt (kilenc euróért egy Mariahilfer strasse-i kis boltban), majd miután feleségét és hétéves kislányát otthonukban lemészárolta, kocsiba ült, vidékre indult.

Előbb Ansfeldenben saját szüleit gyilkolta meg, majd Linzben élő 80 éves apósával végzett.  Mindezek után visszatért Bécsbe, s a lakóhelye – Bécs elegáns Hietzing kertvárosa – lakóhelyén feladta magát a rendőrségen. A tervtől eltért, gyávaságból saját magával nem volt ereje végezni. S hogy miért: a pr tanácsadóként dolgozó férfiú rossz befektetéseivel 300 ezer eurót vesztett, ezzel anyagi romlásba döntötte, rossz hírbe hozta családját, s ezt a szégyent nem tudta elviselni.


Sok nyomoznivalója nem maradt a rendőrségnek, Reinhard S. mindenről részletesen vallott – kihallgatása reggel 9-tőkl éjfélig tartott. A bíróságnak sem maradt sok  mérlegelnivalója,  legfeljebb az, vajon beszámítható-e a vádlott.

A szakértői vizsgálat egyértelmű igen-nel válaszolt a kérdésre. Igaz, nárcisztikus személyiségzavar kimutatható, de cselekedetének tudatában volt.  Hogy valami nincs rendben, az azért a tárgyaláson is kiderült: Reinhard S. az utolsó szó jogán jó fél órán keresztül sorolta, milyen hibákat talált a vádiratban, illetve a pszichiátriai szakvéleményben. Hogy például nem ő ébresztette édesanyját, amikor a gyilkosság céljából felkereste: már ébren volt. És nem igaz, hogy szobáról szobára sietett volna, családtagjait keresve: nem, mondta, nem sietett, nyugodtan normális tempóban ment. Az ítéletet egykedvűen hallgatta, de nem fogadta el, három nap gondolkodási időt kért, annak eldöntésére, fellebbez –e. Megrendítőnek tartja ugyanis, hogy csak a pszichiátriai szakvéleményben 703 hibát fedezett fel. A tárgyalás előző napján egyébként arról értekezett, hogy ő már megkapta a büntetését: azt, hogy még él.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.