Életfogytiglant kapott a halál ördöge

„A vádlott nem a halál angyala, hanem a halál ördöge” – jelentette ki az ügyész a 31 éves nővérről.

A dán ápolónőt, Christina Hansent három beteg meggyilkolása miatt ítélték életfogytiglanra pénteken - írja a Local. A 31 éves nő túladagolta a morfiumot és a szorongás oldására használt diazepámot három idős betegnél, akiket az ország déli részén találhfekvő Nykøbing Falster városában ápoltak. A 2012 és 2015 között történt esetekben egy negyedik beteg túlélte a nővér gyilkossági kísérletét, az ő véréből mutatták ki a szer nyomait.

„A vádlott nem a halál angyala, hanem a halál ördöge" - jelentette ki Michael Boolsen ügyész, életfogytiglant kérve Hansenre. Ebben az esetben a dán törvények szerint leghamarabb 12 év után nyílik lehetőség a szabadlábra helyezésre, az ügyészség álláspontja szerint azonban ebben az esetben nincsenek enyhítő körülmények.

Jørgen Lange ügyvéd fellebbezett az ítélet ellen, amelyet szerte a dán sajtóban megdöbbentőnek nevezett, azzal érvelve, hogy a betegek némelyike gyógyíthatatlan volt.

A bíróság több mint hetven tanút hallgatott meg az ügyben. Sokan közülük azt állították, hogy már jóval az előtt gyanakodtak rá, hogy Hansen megpróbál ártani a betegeknek, hogy tavaly márciusban vád alá helyezték. Egyesek szerint a nő mindössze egy kis figyelemre és felhajtásra vágyott.

A pszichológus szakértő szerint a nő nem elmebeteg, de személyiségzavarban szenved: "egocentrikus" és "folyamatosan keresi az izgalmakat".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.