Életfogytiglanit kapott az önmagát feladó gyilkos és társa

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte T. Gyula elsőrendű és K. Róbert másodrendű vádlottakat pénteken a Debreceni Törvényszéken a Nagy Antal vezette büntetőtanács.

A vádirat szerint T. Gyula és társa 2005 novemberében lakásvásárlási szándékot színlelve debreceni házában kereste fel V. Lászlót, aki körbevezette őket az épületben. Az emeleti hálószobában T. Gyula megpróbálta ököllel állon vágni, a férfi azonban védekezett. Ekkor ketten estek neki, K. Róbert a mellkasára térdelt, ököllel ütötték, majd egy videokészülékkel fejbe vágták, összekötözték kezét, lábát, betömték a száját és tovább ütlegelték. A sértett azonban nem mondta el, mit hol tart. A tettesek átkutatták a házat, ahol végül 340 ezer forint készpénzt és 367 ezer forint értékű ékszert találtak.    

Amikor ezt követően ránéztek a sértettre, az már nem mutatott életjelet, az elsőrendű vádlott ekkor rosszul is lett. Beszálltak a sértett autójába, a vasútállomáshoz mentek, majd taxival Mikepércsre, ahonnan több átszállással vonattal, busszal utaztak Budapestig. A pénzt és az ékszereket megfelezték. K. Róbert ismeretlen helyre távozott, T. Gyula pedig barátnőjéhez, Á. Anitához ment, akivel kitervelték a rablást.

A pár már a gyilkosság elkövetése előtt is azt tervezte, hogy Hollandiába költözik, így a bűncselekmény után odautaztak. Csaknem másfél évvel később azonban T. Gyula nem bírt tovább lelkiismeret-furdalásával, és telefonon jelentkezett a magyar rendőrségen, ahol mondták, adja fel magát Hollandiában. Meg is tette, a holland rendőrség 2007 márciusában vette őrizetbe, 2007 novemberében hozták haza. Beismerő vallomása alapján találtak rá a másodrendű vádlottra, aki egyébként máig tagadja a gyilkosság elkövetését.

A vádlottakat 10 évre eltiltotta a bíróság a közügyek gyakorlásától, a fegyházból pedig leghamarabb 30 év múlva kerülhetnek feltételesen szabadlábra. Az ügy harmadrendű vádlottját, Á. Anitát a bíróság felmentette, a bűnpártolás nem volt bizonyított.

Az ügyész az első és másodrendű vádlottra vonatkozó ítéleteket tudomásul vette, a harmadrendű vádlott felmentő ítélete ellen fellebbez. Az elsőrendű vádlott az ítélet hatályon kívül helyezését, másodsorban enyhítést kért. A másodrendű vádlott továbbra is tagadja a bűncselekmény elkövetését, és felmentést kért. Az ítélet így nem jogerős. A két vádlottnak egyébként meg kell fizetnie fejenként mintegy 3 és fél millió forint bűnügyi költséget is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.