Életfogytiglanit kaptak B. Réka halálra kínzói

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Gyulai Törvényszék szerdán első fokon két férfit és egy asszonyt, akik a vád szerint 2010 nyarán halálra kínoztak egy 25 éves battonyai nőt.
Az elsőrendű vádlott, M. Zoltánt és a harmadrendű vádlott, Sz. Zoltánnét emberölésben, valamint személyi szabadságjogok megsértésében, kiskorú veszélyeztetésében és súlyos testi sértésben, Sz. Zoltán másodrendű vádlottat az utóbbi három vádpontban találta bűnösnek a törvényszék.

M. Zoltán a leghamarabb negyven, Sz. Zoltánné harmincöt, Sz. Zoltán pedig harminckét év eltelte után helyezhető feltételesen szabadlábra.

A vádirati tényállás szerint a vádlottak Battonyán közös ingatlanban laktak a sértettel, B. Rékával, akit anyagilag, fizikailag, érzelmileg is kihasználtak. A bántalmazások 2007 végén kezdődtek, majd 2010 márciusától egyre gyakoribbá és durvábbá váltak. A nőnek például antidepresszáns gyógyszert adtak be, égő cigarettát nyomtak el az arcán, a nyakára hurkolt kötéllel többször a levegőbe emelték, és megrugdosták, amivel a sértettnek vesezúzódást és bordatörést okoztak. A bántalmazásoknak sokszor szemtanúja volt Sz. Zoltán és Sz. Zoltánné közös fiatalkorú gyermeke.

Amikor a sértett a súlyos bántalmazások és a gyógyszerek okozta kábulat következtében már nem tudta magát tartani, tolókocsiba rakták és továbbra is kínozták. Olyan súlyosan bántalmazták, hogy a nő belehalt sérüléseibe. A holttestet az elkövetők a melléképület mellett elásták és ötven kilogrammnyi betontörmeléket pakoltak rá.

A holttestre a rendőrség 2011. október 6-án talált rá. Az elsőrendű vádlottat október 7-én fogták el Szegeden.
A törvényszék az ítélet indoklásában kiemelte: az eljárás során bebizonyosodott, hogy a vádlottak különös kegyetlenséggel követték el tettüket, emberi mivoltában alázták meg az áldozatot.

A vádlottak ügyvédjei fellebbezést jelentettek be az ítélet ellen, így az nem jogerős.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.