Élete végéig börtönben ülhet a pécsi gyógyszerészhallgató

Előre kitervelten, sok ember életét veszélyeztetve, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt javasol vádemelést a rendőrség a pécsi egyetemi lövöldöző, G. Ákos ellen - tájékoztatott a rendőrség pénteken.

A gyanú szerint a 23 éves G. Ákos 2009. november 26-án, a pécsi egyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte egy 19 éves csoporttársát, három embert pedig súlyosan megsebesített.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a rendőrség csütörtökön zárta le a büntetőeljárás nyomozati szakaszát. Az eddig keletkezett csaknem háromezer oldalas iratanyagot napokon belül átadják az ügyészségnek.

Nyolcvan tanú tett vallomást, fél tucat szakértő adott szakvéleményt, de a gyanúsított egyszer sem szólalt meg. A nyomozás legvégén, az iratismertetésen is hallgatott, viszont kérte az összes nyomozati irat másolatát.

Az elmeorvos szakértő közelmúltban elkészült véleménye szerint a gyógyszerészhallgató nem volt teljesen beszámítható tettének elkövetésekor, mivel azonban személyiségének kóros elváltozása csak korlátozta, de nem akadályozta tettének reális értékelésében, büntethető; a bíróság életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélheti.

Igaz, a törvény értelmében a szakvélemény alapján a bíró korlátlanul enyhítheti a kiszabható büntetést.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.