Életben maradt a romok alatt

Felrobbant egy ház szerdán a Szabolcs-Szatmár-bereg megyei Nagycserkeszen. A romok alól egy embert élve sikerült kimenteni. A rendőrség – a tűzoltóság és a gázszolgáltató szakembereinek bevonásával – vizsgálja az okokat.

A szerdán, kora délután történt gázrobbanás után a helyszínre érkezett tűzoltók élve mentették ki Nagycserkeszen, a Kossuth utcai ház romjai alól egy férfit, akit a mentők súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak a nyíregyházi kórházba: az arcán és a kezén szenvedett égési sérüléseket. Az házrobbanás eddigi vizsgálata nem utalt bűncselekményre – közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Azt még nem tudni, hogy a romok alól kimentett férfi szándékosan idézte elő a robbanást, vagy baleset történt.

Az eset körülményeiről megtudtuk: a férfi egyedül volt a házban, amelyet béreltek, az ágyban feküdt, amikor a robbanás történt. Élettársa és gimnazista lánya délután, a robbanást követően arra érkezett haza, hogy semmijük sem maradt. 

Cseh Mihály, az egyik szemtanú azt mondta: egy nagy robbanást hallott, majd hatalmas porfelhő keletkezett. A közelben dolgozó Lányi Lajos és felesége azonnal értesítette a tűzoltókat és a mentőket, majd hallották, hogy a férfi a romok alól segítségért kiált. De nem mertek közel menni a házhoz, féltek, az újabb robbanástól. A romok alá szorult férfiben  tartották a lelket, amíg ideértek a mentők. A tűzoltók ásták ki a romok alól.

– Mindenünk elveszett, de ez most nem számít, csak maradjon életben – mondta a férfi élettársa. Kiderült: a 15 éve együtt élő pár előző nap döntött úgy, hogy külön költöznek. Szerdán reggel úgy váltak el, hogy a férfi Nyírgyulajra költözik a testvéréhez, addig, amíg Hajdúszoboszlón nem talál magának munkát. Az asszony kizártnak tartja, hogy öngyilkosságot akart volna elkövetni a párja. Szerinte a tűzhely melletti elavult gázcső miatt következett be a robbanás, ő ugynis – elmondása szerint – korábban már érzett gázszagot a lakásban.

A gázrobbanás okát szakértők bevonásával vizsgálják.

Nagycserkesz, 2009. március 18.Egy összedölt családi ház és megrongálódott autó a Nyíregyházával szomszédos település, Nagycserkesz Kossuth utcájában, ahol az épületben elõzõleg eddig ismeretlen okból robbanás történt. A tûzoltók a romok alól egy 40
Nagycserkesz, 2009. március 18. Egy összedölt családi ház és megrongálódott autó a Nyíregyházával szomszédos település, Nagycserkesz Kossuth utcájában, ahol az épületben elõzõleg eddig ismeretlen okból robbanás történt. A tûzoltók a romok alól egy 40
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.