Éles kés a színpadon

A Burgtheater sajnálja az incidenst – de semmiről nem tehet – áll a bécsi színház közleményében, amelyet egy hamburgi vendégszereplés alkalmával történt sajnálatos balesetről kiadott.

Az észak-német Thalia színház Stuart Maria előadása ugyanis kicsit túlságosan életszerűvé sikeredett: a színész - Daniel Hoevels - a szokott életlen kellék-kés helyett igazit szegezett saját torkának. Szerencsére hamar feltalálta magát, s bár az öngyilkossági jelenetben ezúttal igazi vér folyt, a seb nem volt túl mély, és a közönség nem is vett észre semmit.

- A Burg sajtószóvivője az esettel kapcsolatban elárulja, hogy a kellék ugyanúgy Hamburgból érkezett, mint a kellékes, és mint ilyen esetekben mindig, az összes biztonsági előírás betartása, ellenőrzése a vendég társulat dolga. A Burg színpadán ilyen baleset nemigen fordul elő.

A színész azonnal orvosi ellátásban részesült, s a másnapi - második és utolsó - vendégelőadáson ismét játszott. A Burg egyébként nem von le semmilyen következtetést a szerencsére nagyon ritka esetből, vagyis ezután sem fogják ellenőrizni az itt vendégszereplő idegen társulatoknál a biztonsági előírások betartását. A hamburgi társulat azonban természetesen megteszi a szükséges lépéseket, s a kellékest, aki hibázott, felelősségre vonja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.