Páncéltörő gránáton fetrengett az utca közepén egy férfi

Több házat ki kellett üríteni kedden éjjel Abádszalókon, miután a nyílt utcán egy pokolgéppel a kezében megjelent egy férfi, majd az éles robbanószerkezetet a földre helyezte és ráfeküdt.

Kedden este egy szolgálaton kívüli rendőr figyelt fel a zavartan viselkedő férfire, aki Abádszalók egyik utcájában feküdt az úttesten. Mikor a törzsőrmester fel akarta segíteni, észrevette, hogy a férfi a kabátja alatt egy robbanószerkezetet szorongat.

Azonnal értesítette a katasztrófavédelmet, ám egészen hajnali egyig senkit sem engedett közel magáhoza férfi, akinek a helyiek szerint régóta pszichés problémái voltak és nem vetette meg az alkoholt sem. 

A rendőrök végül hajnali egykor tudtak csak közbeavatkozni, amikor a férfi már kihűlés közeli állapotba került. Kórházba szállították, a robbanószerkezetet azonban nem merték elmozdítani, ezért a környékbeli házakból 15 embert kellett kilakoltatni. A tűzszerészek végül elszállították a szerkezetet, és hajnali négykor felrobbantották az erdészet udvarán - írja a Szoljon.hu.

A portál szerint a férfinél egy második világháborús páncéltörő gránát volt, egyelőre nem tudni, honnan szerezte.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.