Elengedték a pénzbüntetést az uzsorásnak, így csak felfüggesztettet kapott

Az elsőfokú ítéletet részben megváltoztatva tíz hónap, három évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt egy uzsorást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság pénteken Nyíregyházán.

A határozat indoklása szerint H. Attila 85 ezer forintot adott kölcsön egy családnak, s a készpénzhitelért 161 ezer forintot követelt vissza, s ezzel további súlyos nélkülözésnek tette ki a kölcsönkérőket.

Az uzsorást a Kisvárdai Városi Bíróság első fokon 10 hónap, három év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, 100 ezer forint összegű pénzbüntetésre és 46 ezer forint értékű vagyonelkobzásra ítélte.

Az ügy fellebbezés után került a Szabolcs Megyei Bírósághoz, amely helyben hagyta az uzsorás felfüggesztett szabadságvesztését, míg a 100 ezer forintos pénzbüntetést mellőzte, a vagyonelkobzás értékét pedig 41 ezer forint összegben állapította meg.

Az indoklás szerint a vádlott jövedelmi viszonyai megváltoztak az elsőfokú eljárás óta, a pénzbüntetés feltételei már nem állnak fenn nála. A vagyonelkobzás mértékét számítási hiba miatt csökkentette a másodfokon eljáró bíróság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.