Elégették Eva Rhodes holtestét

Igaznak bizonyult szerdai hírünk, ugyanis egyik alkalmi munkása ütötte agyon, majd égette el Bőnyön a brit állampolgárságú Eva Rhodest, a helyi állatmenhely vezetőjét. A gyilkost fotó alapján azonosították.

Igaznak bizonyult lapunk szerdai híre, miszerint bűncselekmény áldozata lett a magyar származású, de brit állampolgárságú Eva Rhodes.  A 65 éves nő a Győrhöz közeli Bőnyön hozta létre a Csizmás Kandúr Alapítványt, mely kutyákat és macskákat befogadó állatmenhelyet működtetett. Tavaly szeptember közepén Eva Bécsben élő testvére jelentette be a eltűnését a rendőrségen, mely államigazgatási eljárás keretében próbálta meg előkeríteni őt.

A rendőrség 12 négyzetkilométert vizsgált át többször is Bőnyön,  nyom- és holttestkereső kutya bevonásával. Bűncselekményre utaló jelet azonban nem találtak. Négy napja bukkantak olyan nyomra, mely alapján elrendelték a nyomozást, elfogták a gyanúsítottat és az ő elmondása alapján kiásták a földből az áldozat megmaradt csontjait.

A részleteket Bánhalmi Zsolt ezredes, az eljárás vezetője, és Erdős István ezredes ismertette. Elmondták: egy ipari kamera által készült felvétel segítette az ügy felderítését. Eva Rhodes ugyanis tavaly szeptember 10-én a győri Tescóban járt egyik alkalmazottjával. Ezt a férfit kérte meg, hogy a bankkártyájáról vegyen ki pénzt. Ekkor fényképezte le az alkalmazottat a kamera.

A férfit azonban négy nappal ezelőttig senki nem ismerte föl a rossz minőségű fotón. A rendőrség nemrég meghallgatott egy olyan nőt, aki korábban szintén Eva Rhodes-nak dolgozott, s ő azonosította a fotó szereplőjét. A férfit Budapesten elfogták. A harmincéves A. Csaba ózdi lakos elismerte tettét, és megmutatta a helyszínt, ahol előbb leütötte a nőt, majd miután az életjelet nem adott magáról, órákon át égette. Az áldozatból nyolc-tíz jelentősebb csontdarab maradt, ezeket szerdán kiásták az állatmenhely területén.

Az alkalmi munkákból élő, büntetlen előéletű, érettségizett A. Csaba tíz napon át dolgozott Eva Rhodes-nak. Tavaly szeptember tizedikén este a fizetésen összevesztek, a korábban négy éven át bokszoló gyanúsított leütötte a nőt. Amikor látta, hogy meghalt, az udvaron az állattetemek elégetése miatt égő tűzre dobta. A nő teste szinte teljesen elégett. Maradványait az elkövető a közelben ásta el, aztán  magához vette Eva Rhodes laptopját, kevés készpénzét és Budapestre utazott.

Arra a kérdésre, hogy miként nem kerültek elő eddig Eva Rhodes földi maradványai, Szabadfi Árpád úgy válaszolt: a nyomot és a  hullát kereső kutyák bomló anyagot jeleznek, ebben az esetben azonban csak csontok maradtak az áldozat után. A maradványokat szakértők vizsgálják. A rendőrség indítványozza az őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását.

Bőny-Szőlőhegyen találták meg Eva Rhodes földi maradványait
Bőny-Szőlőhegyen találták meg Eva Rhodes földi maradványait
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.