Állatkerti elefánt ölt meg egy kislányt Rabatban

Sokkoló tragédia történt a marokkói főváros állatkertjében. Egy hétéves kislány meghalt, amikor egy elefánt fejbe dobta egy óriási kővel.

A kislány, aki kedden a családjával látogatott el a rabati állatkertbe, csupán le akarta fényképezni az elefántot, amikor a tragédia bekövetkezett. A gyerek a kifutó előtt állt, amikor az állat megragadott egy kisebb szikladarabot az ormányával és elhajította. A kő fejbe találta a lányt, aki azonnal eszméletét vesztette, majd később meghalt a kórházban.

Helyszíni beszámolók szerint, bár az állatkert személyzetének néhány tagja odarohant a gyerekhez segíteni, végül mégis az apja vette a vállára és vitte el a mentőautóig.

A 2012-ben megnyitott állatkert közleményben együttérzését fejezte ki a család iránt, de állítják, hogy nem hibáztak. Mint írták, az ilyen rendkívül ritka és szokatlan balesetek a világ minden táján előfordulnak, legutóbb például az orlandói Disney Wordben és a Cincinnati Állatkertben.

A történtekről egy mobiltelefonnal készített felvétel felkerült az internetre és több hozzászóló is azt írja, hogy a rabati (világszínvonalúnak tartott) állatkertnek nincs saját mentőállomása, ahol ilyen esetekben azonnali ellátást lehet nyújtani. A mentők megérkezéséig túl sok idő telt el - írja a Daily Mail.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.