Elásta a medve az élő nőt, hogy később megehesse

Natalja Paszternakot hétfőn támadta meg a négyéves, kifejlett medve egy orosz erdőben. Az asszony hihetetlen módon menekült meg attól, hogy a ragadozó gyomrában végezze, de állapota még mindig válságos.

Az 55 éves, kétgyermekes postai alkalmazott Paszternak a kelet-oroszországi Tinda közelében sétált az erdőben. Az asszony nyírfanedvet gyűjtött egy barátnőjével és egy kutya is volt velük, amikor egy medve üldözőbe vette őket. A barátnőnek és a kutyának sikerült elmenekülnie, de Paszternakot az állat elkapta és életveszélyesen megsebesítette.

A medve valószínűleg azt hitte, hogy asszony meghalt, ezért egy halom földet és falevelet hordott rá, talán azért, hogy eltegye eleségnek ínségesebb időkre.

Közben a barátnő, aki egy kisebb karmolással megúszta a találkozást, segítséget hívott. Az asszonyra egy vadász, Szergej Ivanov talált rá a társaival. A vadászok óvatosan közelítették meg a helyszínt, mivel a medve a zsákmányát őrizve a közelben lapult. „Egyszer csak kiugrott a bokorból és üvöltve megindult felén" – mesélte Ivanov a Siberian Timesnak. (Figyelem, sokkoló képek az oldalon!)

A vadászok a medvét lelőtték, azt pedig, hogy Paszternakot az állat hova ásta el, Ivanov fedezte fel. Az asszonynak csak az arca és a véres karjai látszottak ki az avar alól. Szinte meztelen volt, csak a fehérneműje maradt rajta, a többit a medve az üldözés közben letépte róla. Súlyos sérülései ellenére Paszternak eszméleténél volt és azonnal megkérdezte, hogy megölték-e a medvét, de röviddel azután, hogy kiásták, elájult, hiszen majdnem egy órán át feküdt eltemetve. Az asszony még mindig kórházban van, állapota kritikus. Orvosai elmondták, hogy a medve súlyos sebeket ejtett a fején és a combján, emellett hatalmas sokk is érte.

Az, hogy ilyen közel a városhoz emberre támadt egy medve, a helyi vadászokat is meglepte. Nyikolaj Sztyepanov helyettes fővadőr azt gyanítja, hogy a kutya provokálta a ragadozót. „Az erdőben a kutyát pórázon kell vezetni, mert ha meglátnak egy vadállatot, megugatják, majd menekülőre fogják és visszarohannak a gazdájukhoz, így a medvét közvetlenül az emberhez vezetik" – magyarázta Sztyepanov, hogy mi történhetett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.