Elárverezik Mick Jagger szerelmesleveleit

Decemberben kalapács alá kerülnek Mick Jagger, a Rolling Stones frontemberének Marsha Hunthoz, első gyermeke anyjához írt szerelmeslevelei. A nő anyagi nehézségei miatt teszi pénzzé a személyes hangú írásokat.

A levelek 1969 júliusából és augusztusából származnak, amikor Jagger Tony Richardson filmjét, a Ned Kellyt forgatta Ausztráliában.

A rockzenész  ír a Hunthoz fűződő romantikus viszonyáról, Emily Dickinson költészetéről vallott nézeteit is megosztja szerelmével, beszámol Christopher Isherwood íróval való találkozásáról, valamint egy meg nem valósult médiaprojektről. 

Ír továbbá a Marianne Faithfull énekesnővel való viszonyáról, és Brian Jones, a Rolling Stones gitárosának haláláról is.

A Franciaországban élő Marsha Hunt a The Guardian című brit lapnak elmondta, szüksége van a pénze, ezért bocsátja árverésre a leveleket. A Sotheby's aukciósház becslése szerint a 10 levélért 70-100 ezer fontot (25-35 millió forintot) kaphat Jagger volt párja.

Bárki hazaviheti Mick Jagger szerelmesleveleit
Mick Jagger

Hunt megjegyezte, reméli, hogy aki megvásárolja a leveleket, képet kap egy kihaló generációról, és többet tud meg arról, kik voltak ők, és hogyan éltek.

A nő azt is elmesélte, hogy ő ihlette a Rolling Stones „Brown Sugar" című dalát, amelyet Jagger Ausztráliában írt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.