Elárverezik Audrey Hepburn ruháját

Kalapács alá kerül a gyönyörű elefántcsontszínű csipkeruha, amelyet a valaha élt egyik legszebb színésznő viselt az Oscar-díjátadón.

Hepburn a rá szabott ruhát akkor viselte, amikor 1954-ben bezsebelte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat a Római vakációban nyújtott alakításáért. A díjátadóra kicsit átszabott kreáció eredetijét a film utolsó jelenetében viselte a színésznő.

Audrey Hepburn az Álom luxuskivitelben című filmben
London, 2006. október 10. A Christie's aukciós ház 2006. október 10-én közzétett felvételén Audrey Hepburn amerikai színésznő látható az Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany's) című 1961-es filmje egyik jelenetében. A képen látható fekete ruha 2006. december 5-én kerül kalapács alá Londonban. (MTI/AP/Christie's)

Az 1953-ban bemutatott filmben a Hepburn által alakított Anna hercegnő hosszú és fárasztó európai protokolláris körútja során Rómába érkezik. Este az ablakából vidám zenét és emberek nevetését hallja, ezért lefekvéskor kiborul, elege van a formális eseményekből és a kötöttségekből. Az orvosa nyugtatóinjekciót ad be neki. Anna azonban megszökik és kóborolni kezd Róma utcáin. Elalszik egy szökőkút peremén, ahol nem sokkal később egy újságíró Joe Bradley (Gregory Peck) rátalál és kezdetét veszi kettejük története.

A Római vakáció sikere repítette Hepburnt a legnagyobbak közé elhozva pályafutásának egyetlen aranyszobrocskáját.

A meseszép ruha tervezője Edith Head is elismerésben részesült: övé lett a legjobb jelmeztervezőnek járó díj. Ez volt Head egyik utolsó darabja, amit a filigrán színésznőnek tervezett, mivel Hepburn nem sokkal később Givenchy-re bízta ruháinak megálmodását. Ennek ellenére a színésznő családja szerint mindig úgy beszélt az elefántcsontszínű darabról, mint a szerencse ruhájáról.

A csipkeruhát november 29-én árverezik majd a londoni Kerry Taylor Aukciós házban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.