Eláruljuk, mennyit hozott a főváros konyhájára Bruce Willis

A Bruce Willis-film forgatása miatt legutóbb a hétvégén volt kisebb fennakadás a fővárosban, a lezárások, terelések azonban pénzt is hoztak Budapestnek. Négyzetméterenként csaknem 2000 forintot fizetett ugyanis a produkció a fővárosi önkormányzatnak.

Az atlatszo.hu kikérte azokat a megállapodásokat, amelyek a Die Hard 5 című, részben Budapesten forgatott filmmel voltak kapcsolatosak. Ezek szerint a forgatócsoport április 24-e és június 4-e között több fővárosi helyszínen vett fel jeleneteket, a legtöbbször a XIV. kerületi Felvonulási téren. Itt 1700 forint volt egy négyzetméter bérleti díja napont - írja a hirado.hu.

Bruce Willis a Hősök terén
Budapest, 2012. június 2. A John McClane szerepét alakító Bruce Willis amerikai színész (j2) a Good Day to Die Hard című ötödik Die Hard-film forgatásának egyik jelenetében, a fővárosi Hősök terén. MTI Fotó: Kallos Bea

A produkciót képviselő DH Five Kft. május 8-án például 10 millió 710 ezer forintot fizetett 6300 négyzetméter terület használatáért. A polgármesteri hivatal által elküldött dokumentumok szerint hasonló nagyságrendű volt a Hősök tere Szépművészeti Múzeum előtti részének, valamint a Kós Károly sétánynak a bérlése: egy napra 12 millió 750 ezer forint.

Ehhez képest az Erzsébet híd (részleges) lezárása csak aprópénzt hozott a konyhára – június 3-án egy 100 négyzetméteres rész bérletéért mindössze 170 ezer forintot kellett lecsengetniük a filmeseknek.

A Bajcsy-Zsilinszky út két napig tartó, 4800 négyzetméteres lezárása 7,7 millió forintba, az Andrássy út három napig tartó lezárása pedig 432 ezer forintba került, de május 3-a és 4-e között, amikor 22 négyzetmétert használtak a forgatásra, a bérleti díj még a 40 ezer forintot sem érte el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.